2017. máj 20.

Nora Roberts: Bűbájosok (Harlequin, 2002)

írta: Iner87
Nora Roberts: Bűbájosok (Harlequin, 2002)

Nora Roberts (J.D. Robb) amerikai írónő, elsősorban romantikus regényeiről ismert, de krimiket is ír. Nagyon népszerű, könyvei több millió példányban kelnek el. 

A most bemutatásra kerülő mű két részből áll, az elsőben Morgana, a másodikban unokatestvére, Sebastian szerelmi életét ismerhetjük meg. Mind a két szereplőről tudni kell, hogy mágikus képességeik vannak, tehát igazi boszorkányok. Morgana a mágiában jártas, Sebastian pedig képes a jövőbe látni. Ennél többet nem tudok mondani, mert csak a könyv harmadán küzdöttem át magam, végül feladtam a harcot. Amikor bementem a helyi fiókkönyvtárba és szétnéztem a könyvek között, szándékosan vettem le a polcról ezt a könyvet. Az ilyen és ehhez hasonlók nem az én ízlésemnek valók, de azt gondoltam, ha már könyves blogot vezetek, olvassak és mutassak be olyat is, ami másnak tetszhet. Megbuktam. Bocsánatot kérek.

Szégyellem, de őszintének kell lennem: nem bírtam elolvasni a könyvet. Amint látjátok, a kiadó a Harlequin, ami manapság a "ponyva" jelzővel azonosult. Számomra ponyva az, ami pongyola megfogalmazású és nincs mondanivalója. Mielőtt a Nora Roberts és Harlequin rajongók megsértődnének, fontos elmondanom, semmi baj sincs ezekkel a könyvekkel! Sőt! Ha valaki szeret álmodozni, szereti a könnyed és könnyen emészthető stílust, ha tényleg csak szórakozni akar, az bátran olvassa ezeket a könyveket. 

Kb. 15 évvel ezelőtt én is faltam az ilyen típusú regényeket, de most már többre vágyok. Régen olvastam már Nora Roberts-et, ezért úgy emlékeztem, jól ír. Ez a könyv csalódás volt: a megfogalmazás borzalmas, tele van klisékkel és cselekmény sincs. Az egész egy unalmas, csöpögős romantikus lányregény, ami 15-16 éveseknek oké, de felnőtteknek nem ajánlanám, még csak lazításképpen sem. Az is lehet, én fogtam ki rosszul megírt művét. Mindenesetre megígérem, megpróbálok majd egy másik Nora Roberts-et is elolvasni, de inkább krimit választok.

A könyvet szigorúan csak Nora Roberts rajongók és a Harlequin stílust szeretők olvassák el! Nekik biztosan tetszeni fog.

Annak ellenére, hogy nekem nem jött be, jó olvasást kívánok! :)

Szólj hozzá